Biserica este leagăn de credință, este ‘mama’ celor vii, mai mult sau mai puțin iubiți de soartă, este locul în care afli că exiști, este adevăr, putere și iertare. Mai există locuri binecuvântate în satele vechi românești, unde biserica, a rămas în continuare singurul reper de educație, credință, cultură și mai ales dezvoltare personală, prin diferite activități ce se desfășoară zilnic cu ajutorul preotului și al enoriașilor din zonă.
Parohia Tăutești, Iași din Comuna Rediu, județul Iași, împreună cu preotul paroh Vlad Andrei Chiriac, sunt un exemplu grăitor. Aici, într-un spațiu mic amenajat în curtea bisericii o serie de copii primesc zilnic o masă caldă, meditații la matematică, limba română și limba engleză, și de asemeni au parte de seri în care oameni de bine, realizați, cu diferite meserii, vin să le vorbească copiilor și să le dea încredere în ei și într-un viitor mai bun.
Pentru ca toți copii satului (40), care parcurg zilnic 3 km pe jos până la școală, să poată fi ajutați, este nevoie de un spațiu mai mare, a cărui construcție a început deja.
Am contribuit și noi la realizarea acestuia, cu ajutorului Depozitului ERICHMAN, prin Raluca Movila. La Tăutești au ajuns 45kg cuie de diferite dimensiuni, 800 bucăți etriere, o rolă membrană bituminoasă, 240 bucăți piulițe hexagonale, 240 bucăți șaibe plate și 25 buc tije filetate care vor servi la edificarea clădirii.
Pentru toți cei care doresc să contribuie la finalizarea viitoarei construcții și mai ales la viitorul copiilor din satul Tăutești pot lua legătura cu părintele pe pagina să personală sau a parohiei.
Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu