Campanie donare sange FEBRUARIE 2020

In luna februarie 2020, Fundația Umanitară Nord 2001 a dedicat 3 săptămâni unei ample campanii de donare de sânge cu denumirea „Sânge pentru România”, care s-a desfășurat în municipiul Suceava. În această perioadă am urmărit creșterea numărului de donatori care să se prezinte zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava. Campania a fost promovată în mass-media, fiind difuzată la posturile de radio, au apărut articole în ziarele locale și pe pagina de facebook a fundației, precum și prin intermediul posturilor de televiziune locale și  naționale. Totodată, pentru a impulsiona donatorii, campania a culminat cu o tombolă la care s-au oferit premii constând în tichete de masă, astfel: premiul I – 2.000 lei, premiul II- 1.500 lei, premiul III- 1.000 lei. De asemenea, în această perioadă, pe lângă a încuraja donatorii, am încercat o educare a populației prin prezența membrilor fundației la emisiuni radio, cât și prin postări informative referitore la donarea de sânge. Am dorit să transmitem mesajul cu privire la importanța donării periodice și cât de vital este acest element pentru continuarea și salvarea vieții în momente critice. Din dorința de a promova campania, am fost prezenți cu un banner de 100 mp pe Național Arena, la meciul Dinamo – FCSB, unde am fost vizibili pentru întreaga țară, dar și la meciul disputat de echipa naționala de rugby a României contra Spaniei care s-a desfășurat în municipiul Botoșani.

Membrii echipei noastre au fost prezenti pe 22.02.2020 Botoșani, la meciul România – Spania, în Rugby Europe Championship 2020.

Membri fundatiei pe National Arena, la meciul DINAMO – FCSB din LIGA I – 16.02.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În perioada campaniei am fost susținuți prin videoclipuri de încurajare, atât de oameni simpli care înțelegeau importanța acestui act de donare de sânge, cât și de persoane cunoscute din mass-media: sportivi, actori, artiști populari, din care îi amintim pe Dorin Goian, Bebe Cotimanis, Margareta Clipa, etc. Deși totul a pornit doar ca o campanie de donare de sânge, activitatea noastră a avut un ecou deosebit și cei aflați în situații dificile au început să ne solicite sprijinul. Astfel,  pe timpul campaniei am reușit să ajutăm la rezolvarea a 6 cazuri grave, de  nevoie urgentă de sânge.. Acest lucru a reușit datorită implicarii active a membrilor fundației, suportul Centrelor de Transfuzie și a oamenilor cu suflet care au donat. Pe parcursul celor 3 săptămâni de campanie  echipa noastră a asigurat zilnic donatorilor apa, sucuri și dulciuri. De asemenea, au luat naștere idei de proiecte viitoare prin care să susținem Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, precum și promisiunea unei campanii naționale de donare de sânge de mare anvergură.

Aparitii media:

https://www.jupanu.ro/fundatia-umanitara-nord-2001-din-suceava_17894
https://www.crainou.ro/2020/02/19/sange-pentru-romania/
https://www.obiectivdesuceava.ro/local/sange-pentru-romania-si-o-tombola-pentru-donatorii-suceveni/
https://observatornews.ro/social/tombola-premii-suceava-donatori-sange-342852.html
https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-02-11/Campanie-de-donare-de-sange-cu-tombola-pana-in-data-de-21-februarie-ac
https://realitateadesuceava.net/tombola-cu-premii-pentru-donatorii-de-sange-suceveni/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu