Motive pentru care ar fi bine sa donezi:

– Cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde. In medie, este nevoie de 500.000 de unitati anual, in Romania. Nu exista substitut pentru sangele uman!!!Sangele nu poate fi achizitonat din farmacii!!!

– Din pacate, conform statisticilor 60% din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat al vietii, insa doar 2% din populatie doneaza sange.

– Accidentele de masina, incendiile, interventii chirurgicale sau alte traume de acest gen se intampla, din nefericire, zilnic, iar victimele acestor dezastre au nevoie de sange

– Daca donatorii eligibili ar dona sange periodic, de la patru pana la sase ori pe an, necesarul unitatilor de sange ar fi acoperit, iar problema insuficientei unitatilor de sange ar fi de domeniul trecutului.

– Donarea de sange este o procedura sigura si benefica pentru sanatate. Studii recente au demonstrat ca donarea de sange reduce cu 30% riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare prin scaderea tensiunii arteriale, iar donatorii de sange traiesc mai mult decat media populatiei.

– Beneficiezi de un mini set de analize gratuit, inclusiv ti se masoara tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului si nivelul de fier. Plus ca este ce mai simpla cale de a scapa de 1 kg in plus.(grup sanguin ABO si Rh, HLG (hemoleucograma) glicemie, Atg HBs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac –anti Treponema pallidum (bacteria care produce sifilis), ALT (transaminaza-enzima hepatica) , de asemenea, la solicitarea dv puteti beneficia o data pe an de un set complet gratuit de analize de biochimie)

– In cazul populatiei masculine exista un beneficiu salvator in randul celor care doneaza sange. Barbatii sunt predispusi la riscul aparitiei hemocromatozei, o afectiune cunoscuta pentru nivelul ridicat de fier in sange. Aceasta este o afectiune destul de periculoasa care poate duce la aparitia bolilor de inima si a altor probleme grave de sanatate. Cercetarile arata ca daca barbatii doneaza sange de cel putin 3 ori pe an, ei pot reduce riscul unei concentratii mari de fier in sange, astfel indepartand riscul unui infarct cu pana la 50%!

– Donatorii de sange sunt adevarati eroi! De altfel, sangele donat de tine va fi descompus in mai multe componente si vei putea sa ajuti pana la 3 vieti omenesti!

– 420 – 450 ml de sange reprezinta o cantitate mica de sange, pe care o poti inlocui cu usurinta.

– Donatorul de sange are de o zi libera (in ziua donarii). Bonurile valorice pe care le primeste fiecare donator reprezinta o compensare biologica a sangelui pierdut prin donare.

-Donarea de sange este un lucru de importanta nationala.

Meniu