Pe data de 3 decembrie vă anunțam ca Matteo și familia lui au ajuns cu bine în Turcia și plini de speranță încep investigațiile, tratamentul și lupta pentru o viață normală. După aproape o lună sunt încă acolo și trebuie să rămână în continuare.Pentru că și o parte dintre dumneavoastră ați făcut posibilă deplasarea lor în Turcia prin donațiile efectuate, și pentru că noi am rămas alături de ei, ne- am gândit să vă aducem la cunoștință situația actuală a lui Matteo și să vă solicităm în continuare sprijinul pentru a-l ajuta să finalizeze toate investigațiile.
Nu a fost ușor să își petreacă Crăciunul departe de casă, să trăiască spiritul acestei Sărbători doar din pozele de pe internet și amintirea altor ani, în care nu se aflau în spital, nu va fi ușor nici să treacă pragul Noului An din aceeași cameră de hotel, însă gândul că Matteo va fi un copil sănătos le dă aripi și putere.
Față de momentul plecării starea generală a lui Matteo este mult mai bună, este energic și se vede o evoluție îmbucurătoare. Are însă din păcate și episoade nervoase în care încă se lovește cu pumnii în cap. Și-a ros unghiile de la mâini și au căzut aproape toate, iar acum încep să cadă și cele de la picioare. I-au mai crescut puțin genele, dar a început să chelească, să îi cadă părul din frunte. Specialiștii spun că toate acestea sunt reacții date de sindromul Lyell, din păcate.
Vineri, în data de 25.12.2020, a efectuat o endoscopie cu anestezie la stomac, intestin și esofag în valoare de 1300 euro și un examen pediatric gastroenterologic cu biopsie la ficat în valoare de 2000de euro.Prezintă un esofag iritat și inflamat, însă rezultatele finale vor veni pe 4 ianuarie. Tot atunci vor obține și opinia specialistului reumatolog pentru sângele prelevat de la nervii oaselor de la nivelul mâinii stângi și a piciorului drept.Acuză în continuare dureri în tot corpul.
Vestea bună este că în urma ecografiei abdominale, atât inima, cât și rinichiul și ficatul sunt în regulă, aceste organe interne nu au fost afectate, lucru care până acum nu era cunoscut.Rezultatul este îmbucurător spun specialiștii, întrucât de obicei inima este primul organ afectat de această boală.
Matteo urmează și un tratament cu antibiotic pentru otita cauzată de bubele/găurile care s-au suprainfectat și care nu au fost tratate și descoperite în România.
Face control săptămânal la ochi (chiar și cu anestezie) și mulțumită tratamentului format din 4 tipuri de picături s-a observat o evoluție. La sfârșitul lunii ianuarie este programat pentru o intervenție de reconstrucție membrană ochi care costă 3500 euro.
Pe partea de urologie, specialiștii au constatat faptul că are canalele inflamate și o infecție cu sângerări. Este necesară o intervenție în valoare de 1000 euro, însă până nu se cicatrizează rănile nu poate fi operat, iar asta poate dura chiar și 2-3 luni.
În momentul de față medicii din Turcia sunt rezervați în oferirea de tratamente și asta pentru că așteaptă rezultatul testului genetic efectuat în momentul în care au ajuns în Turcia și a costat 2000 euro, însă răspunsul poate să dureze și 300 de zile.
La sfârșitul acestui an o comisie formată din specialiștii care l-au tratat până în prezent se va aduna pentru a discuta și analiza cazul lui.Este primul caz de acest tip pe care clinica din Turcia l-a avut.
Cheltuiala cu tratamentul este extrem de costisitoare, se întâmplă ca medicamentele să fie schimbate și săptămânal datorită diverselor reacții pe care i le provoacă lui Matteo.
Pe data de 5 ianuarie sunt programați pentru investigații ORL, iar pe 11 ianuarie la chirurgie.Pentru partea de Oftalmologie nu a fost stabilită data exactă.Până pe data 15 februarie cel puțin, sunt nevoiți să stea în Turcia costurilefiind de 35 euro ziua de cazare, 360 euro ziua de spitalizare atunci când este cazul.
Acum 3 săptămâni mama lui Matteo acuza dureri mari de cap și probleme de vedere. I-a fost făcut un RMN și consult oftalmologic și i s-a descoperit o tensiune oculara de 35 din cauza plânsului și a nopților nedormite. Drept urmare a fost nevoită să își achiziționeze alți ochelari de vedere. S-au interesat de terapie psihologică însă costurile unei consultații ajung la 500 euro și au renunțat la această idee.
În ciuda tuturor greutăților și a investigațiilor dureroase, rămân uniți și își urmăresc scopul suprem: acela de a-l vedea pe Matteo un băiețel cu o copilărie normală, sănătos și fericit.
Stă în puterea dumneavoastră, a noastră a tuturor, să îi ajutăm în continuarea demersurilor începute, să îi ajutăm să poată rămâne în Turcia și să continue investigațiile care le sunt recomandate.
Pentru toți cei care doresc să contribuie, țineți cont ca nici o sumă nu este prea mică pentru a fi donată si că aceasta poate fi direcționate în conturile noastre cu mențiunea “PENTRU MATTEO”.
Vă reamintim pe această cale că toate sumele virate vor ajunge integral către cazul donat, Fundația noastră nu are cheltuieli, toți cei care ne oferim ajutorul o facem în mod voluntar, fără beneficii, astfel încât sumele dumneavoastră nu sunt impactate de alte cheltuieli.
Sumele pot fi direcționate în contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava:
RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în Lei
Sau
RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în Euro, Cod SWIFT/BIC : BACXROBU
și pe site-ul Fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul.
Mulțumim în mod deosebit tuturor celor care au contribuit atât în conturile noastre, cât și ale părinților și au făcut posibilă plecarea lui Matteo în Turcia, însă și celor care au contribuit pe parcurs, dar mai ales

DEDEMAN

și societăților Limas Group Srl din București și Contact Plus Construcții din Bacău care și-au oferit sprijinul financiar pentru acest caz.Impresionantă este și valoarea donației efectuate o persoană fizică impresionantă de situația lui Mstteo și care dorește să rămână anonimă.

Contăm pe ajutorul dumneavoastră, ca de fiecare dată!
Matteo are nevoie de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu