Zile de doliu, durere și groază…Case abandonate, familii dezbinate, copii speriați…Așa arată imaginile ultimelor zile.
Vecinii noștri, cetățeni ucrainieni, fug din calea războiului. Nu îi putem lăsa în voia sorții, este momentul să ne mobilizăm și să arătăm că ne pasă, solidaritatea umana este extrem de importantă.

18.03.2022 – A douăzeci și una zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Un nou moment de bilanț:
✔44 de camioane trimise în Ucraina
✔peste 1.100 de tone de produse
✔peste 1.300.000 de euro valoare
Suntem mândri de voi, suntem mândri de noi !!!
Și toate acestea au fost posibile cu o mână de voluntari ❤ valoroși și dedicați și un număr impresionant de persoane fizice și juridice❤, atât din țară cât și din străinătate care au donat produse atât de necesare cetățenilor din Ucraina în această perioadă.
Suntem primii care în a doua zi de război au trimis către Ucraina produse vitale de care aveau nevoie și am continuat să o facem zilnic, constant, și nu ne oprim aici.
Suportul nostru este extrem de valoros pentru cetățenii ucrainieni aflați în conflict, donațiile voastre sunt cele care fac diferența și ne permit continuarea acestei frumoase povești.
Datorită vouă, donatorilor de pretutindeni familia Sânge pentru România este mai puternică și merge înainte pe acest drum !!!

17.03.2022 – A douăzecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Profi Romania este alături de Fundația noastră în campania prin care ajutăm cetățenii Ucrainei grav loviți de război.
Astăzi au ajuns încă 2 camioane, cu o valoare de peste 300.000 de lei, conținând produse alimentare neperisabile, apă și produse de igienă.
Bunurile primite au fost direcționate către Primăria din Kiev, acolo unde primarul, Vitali Klitschko, fost boxer profesionist, campion WBC în 2012, luptă pe front pentru apărarea orașului pe care nu au de gând sa îl cedeze atacatorului.

16.03.2022 – A nouăsprezecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Colegii noștri Solcan Florin, Ovidiu Sfetcu și Andrei Iacov au fost prezenți de dimineață în tabăra de refugiați de la Siret.
Aici au fost întâmpinați de colonelul Parasca Constantin Mihai , comandantul taberei și cel care a reușit să impresioneze întreaga lume cu organizarea ireproșabilă și coordonarea întregii activități din Tabăra Mobilă de Refugiați de la Siret, de la montare și până în momentul de față.
Discuțiile s- au purtat vis a vis de cabinele de duș care vor sosi din Belgia, cu sprijinul JCI Liège, unde se vor amplasa, nevoia de utilități și tot ce ține de partea tehnică, pentru a le face funcționale. Astfel refugiații se vor putea bucura în tabăra de la Siret de toate condițiile de igienă.

15.03.2022 – A optsprezecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

JCI Olanda și JCI România sunt alături de noi în campania de sprijinire a cetățenilor ucrainieni grav afectați de duritatea unui război necruțător.
JCI – unul dintre cele mai importate ONG – uri din lume, implicat în peste 6.000 de comunități locale de pe întregul glob rezonează cu nevoile din Ucraina și s- a mobilizat exemplar pentru a- și oferi ajutorul.Ne dorim alături de ei un parteneriat prosper și de lungă durată, în folosul celor aflați în nevoie.
Am primit până acum 2 transporturi cu produse de primă necesitate constând în alimente neperisabile, medicamente, paturi, produse îngrijire copii, care au fost deja trimise cetățenilor din Ucraina. Astăzi este în drum spre noi un al treilea transport cu produse umanitare, dar și cu cabine de duș speciale din partea JCI Liege – Belgia.Cabinele de duș vor fi montate la Siret și vor fi destinate refugiaților din taberele existente.Pentru a le oferi accesul la igienă instalarea și trainingul pentru utilizare va fi efectuat de ingineri veniți din Belgia.
Mulțumim JCI ROMÂNIA – JCI Suceava, JCI Nederland și JCI Liège pentru suport și implicare !!!
Am ajuns în Ucraina și la Biserica Sfântul Gheorghe din Storojineț unde slujesc doi preoți implicați, tată și fiu, Protoiereul Vasile Covalciuc – Parohul bisericii și
fiul acestuia – preot Gheorghe Covalciuc.
Biserica adăpostește peste 200 de refugiați, femei copii și oameni în vârstă și au nevoie de ajutorul nostru pentru aprovizionarea cu alimente și alte bunuri de primă necesitate.
Pentru că misiunea noastră este să le fim alături celor aflați în nevoie, pe lângă parteneriatele și suportul acordat Departamentului de Protecție Socială din Cernăuți de la stadionul Olimpia și Mănăstirii Bănceni, locații unde au fost trimise peste 30 de camioane cu ajutoare, am hotărât să punem de astăzi pe harta noastră, cea a suportului acordat cetățenilor ucrainieni și Biserica Sfântul Gheorghe.
De astăzi Camioanele trimise prin intermediul Fundației noastre vor avea 3 destinații finale.În acest fel ajutoarele ajung și se distribuie mai eficient către cei cărora le sunt vitale.

14.03.2022 – A șaptesprezecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Am ajuns în Ucraina la Manăstirea Banceni pentru a vedea care sunt în continuare necesitățile urgente cu care se confruntă și cum le putem oferi suport.
Am fost uimiți și extrem de impresionați de curățenia impecabilă, de modul în care sunt îngrijiți copiii, de organizarea și munca pe care o depun călugării.
La Bănceni locuiesc în momentul de față peste 400 de copiii orfani, abandonați, dintre care unii cu handicap extrem de grav și toți sunt îngrijiți si iubiți deopotrivă, ca într-o mare familie.Odată cu războiul Mănăstirea a devenit adăpost și pentru aproximativ 1.000 de refugiați care sunt cazați la hotelul aparținând acesteia și primesc 3 mese calde pe zi, totul în mod gratuit.
Mănăstirea a reușit într-un an să construiască și să facă funcțional un Spital dedicat atât copiilor pe care îi îngrijesc, cât și persoanelor care au nevoie de tratament.În acest Spital au loc intervenții chirurgicale chiar și în prezent, în echipa medicală s- au integrat medici refugiați din zonele de conflict, care acum lucrează alături de colegii lor.
Pe lângă medicamentele și produsele medicale necesare funcționării și care momentan nu se mai pot achiziționa din Ucraina, Spitalul de la Bănceni are nevoie urgentă de un generator care sa susțină RMN – ul existent acolo care este folosit pentru a diagnostica cât mai exact bolile pacienților.
Pentru cei care ajută din inimă în acest Spital atâția copii și refugiați, oameni fără posibilități materiale, merită să facem un efort, o faptă de omenie și să contribuim la achiziția generatorului care poate salva vieți.

12.03.2022 – A cincisprezecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

30 camioane trimise în Ucraina – 750 tone de produse peste – 1 milion euro valoare totală 
După 15 zile tragem linia și facem bilanțul:
✔30 de camioane trimise în Ucraina
✔peste 750 de tone de produse
✔peste 1 milion de euro valoare
Și toate acestea au fost posibile cu o mână de voluntari ❤ valoroși și dedicați și un număr impresionant de persoane fizice și juridice❤, atât din țară cât și din străinătate care au donat produse atât de necesare cetățenilor din Ucraina în această perioadă.
Suntem primii care în a doua zi de război au trimis către Ucraina produse vitale de care aveau nevoie și am continuat să o facem zilnic, constant, și nu ne oprim aici.
Suportul nostru este extrem de valoros pentru cetățenii ucrainieni aflați în conflict, donațiile voastre sunt cele care fac diferența și ne permit continuarea acestei frumoase povești.
Tânărul Petru Cotarcea, celebrul violonist român din Anglia, legat sufletește de Ucraina prin intermediul partenerei sale, și înclinat spre proiecte sociale, și-a dozat întregul efort și priceperea în mobilizarea cetățenilor din Marea Britanie, fie ei români sau nu, pentru suportul poporului ucrainean greu încercat în aceste zile de război.
Petru s – a organizat exemplar și colaborează cu o întreagă armata a binelui și lucrul acesta se vede în valoarea și importanta produselor trimise către Ucraina.În Anglia se încearcă o colectare de produse punctuale de nevoie vitală în Ucraina, dar și de resurse financiare care au fost direcționate până acum în special pentru achiziția de medicamente pentru spitale.
Până în acest moment în țară au ajuns 2 transporturi care au luat calea Cernăuțiului în vederea redistribuirii în zonele de maximă necesitate, un al treilea transport este pe drum și al patrulea se pregătește de plecare.
În Anglia se lucrează la intensitate maximă.Pentru următoarea săptămâna, 14- 18 martie, Centrul de strângere a donațiilor va fi în St John’s Notting Hill, Lansdowne Crescent, London, W11 2NN, iar depozitul unde se centralizează donațiile și pleacă spre România se afla în Palmer’s moor Farm Palmer’s moor Lane SL09LG
Compania pe care Petru Cotarcea o deține în Anglia, Lycaeum Music, achită contravaloarea transporturilor și angajații de la punctul de colectare și depozit.
Întreaga campanie de promovare a acestei acțiuni de ajutorare a cetățenilor ucrainieni este susținută si de Romanian Women in the UK și Fundatia Ratiu precum și de multe asociații locale și ONG – uri care au înțeles gravitatea momentului și doresc să fie alături de Ucraina.
La Centrul de colectare din Anglia se așteaptă în continuare donații de produse vitale pentru cetățenii loviți de cruntul război, medicamente și bani pentru a se putea păstra ritmicitatea transporturilor de ajutorare trimise de acolo.

11.03.2022 – A paisprezecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

De la începutul acestui nemilos război, Hotel Aldi din Gura Humorului prin intermediul proprietarului său, membru devotat și implicat al Fundației noastre, Daniel Rîpan, a devenit un refugiu primitor al ucrainenilor care fugeau din calea bombelor și invaziei rusești.
Peste 400 de femei și copii au găsit la Gura Humorului o noapte de liniște și peste 1500 de persoane au primit o masă caldă în aceste zile de grea încercare.
Mai mult, cu ajutorul comunității locale și al sponsorilor pe lângă facilitățile din hotel, refugiaților li s – au amenajat locuri speciale cu medicamente, haine, produse de igienă jucării pentru copiii, din care își puteau alege gratuit cele necesare.
Toate aceste au fost posibile cu ajutorul humorenilor, mereu uniți în astfel de situații de dnul Daniel Rîpan, un adevărat lider al zonei,
Și-au dat concursul peste 20 de voluntari studenți coordonați de profesor Checherita George, iar sprijinul în produse alimentare, medicale, de igiena și haine a venit de la persoane fizice și societăți comerciale.
Mulțumim în mod deosebit tuturor celor implicați, persoane fizice din țară și din străinătate, farmaciști voluntari care au oferit sprijin cu medicamentația, și societăților: Mr Wash Gura Humorului, RAITAR Sasca Noua, Harald Gura Humorului, Metro Suceava, Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, Coca-Cola, UJS Pro Educatia SV, Niro Gura Hotel, Moldosim Gura Hotel, Eifellicht e.V. Germania, care au fost și sunt alături de noi în această perioadă.

 

Generatoarele, unul dintre produsele prioritare solicitate pe listele primite din Ucraina, sunt dintre cele mai greu de procurat, atât din lipsa stocurilor la furnizori cât și a prețurilor.
Ținând cont de dramatismul ultimelor zile, Ucraina are mare nevoie de aceste produse pentru a compensa lipsa energiei electrice în anumite zone vitale supraviețuirii.
HIGH TECH TOOLS SRL Suceava prin intermediul administratorului Viorel Serban a reușit să obțină de la unul dintre furnizorii și partenerii tradiționali cu care desfășoară activități comerciale, grupul AGT/MediaLine , un număr de 10 generatoare noi, drept donație pentru a fi trimise către Cernăuți. Generatoarele au fost alimentate cu ulei de către High Tech Tools și sunt gata de funcționare în punctele cheie unde vor fi distribuite.
Mulțumim AGT/ MediaLine pentru implicare și colaborare!
Nevoia de generatoare a cetățenilor ucrainieni nu este încă acoperită. Avem nevoie în continuare de acest tip de produse, de putere cât mai mare, pentru a le trimite către Cernăuți în vederea redistribuirii.
Este în spiritul nostru, al românilor, să ajutăm și să fim empatici.Oriunde ne-ar purta pașii nu uităm de faptele bune și grija pentru aproapele nostru.
Ne bucurăm din inimă și salutăm cu respect mobilizarea Asociatia Femeilor Românce din Belgia în scopul strângerii de produse destinate nevoilor urgente cu care se confruntă cetățenii din Ucraina, grav afectați de evenimentele acestor zile.
Un prim camion trimis către Fundația noastră a ajuns în România, produsele au fost transbordate și au luat calea Cernăuțiului, cu destinația Hub ul administrativ al Departamentului de Protecție Socială, de unde vor fi distribuite în funcție de priorități.
Doamna Daniela Livia Bîciu, cu care păstrăm permanent legătura, a mobilizat întreaga comunitatea româneasca din Belgia, precum și primării, instituții și societăți comerciale cărora le mulțumim din suflet pentru ajutorul trimis.
Camionul primit conținea alimente neperisabile, îmbrăcăminte groasă, medicamente, pături, articole de igienă (periuțe dinți, pastă, tampoane, pampers, șampoane, gel de duș, etc.)Alte produse se adună permanent și vor urma alte camioane trimise spre România pentru cetățenii ucrainieni.
Printre asociațiile din Belgia care au susținut această campanie se numără : Solidarité Grands Froids, Lions Club Iris Bruxelles și Primaria Comunei Herve cărora dorim să le mulțumim si noi în numele tuturor celor au beneficiat de ajutor.

10.03.2022 – A treisprezecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Un nou partener, Unilever, se alătură susținerii poporului ucrainean greu încercat în aceste zile de război.
Mulțumim pentru contribuția de aproximativ 65.000 de euro în produse de igienă aranjate în 19 paleți venită din partea Unilever prin intermediul Primăriei Timișoara și Crucii roșii Timișoara, către noi.
Un camion conținând aceste produse a plecat către Primăria din Ucraina, Fundația noastră ocupându-se de toată partea logistică, cu care avem deja atât de multă experiență.

08.03.2022 – A unsprazecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele muncii noastre și de generozitatea donatorilor.
Împreună cu voi, cei care ne sunteți alături, am reușit să trimitem deja în Ucraina 20 de camioane cu produsele solicitate și nu ne oprim aici.Activitatea noastră continuă în același ritm susținut.
Pe lângă alimente și produse pentru îmbrăcat și saltele / pături/ lenjerii, majoritatea listelor primite din Ucraina conțineau solicitări masive de medicamente.
Deși greu de procurat am avut norocul să ne bucurăm de susținerea multor societăți din industria Pharma. Am primit medicamente și produse parafarmaceutice atât de la producătorii cât și de la distribuitorii din România, cărora le mulțumim în numele persoanelor suferinde tratate.
Paleți întregi de produse medicale au luat calea Cernăuțiului spre a fi distribuite după nevoi.Mulțumim echipei Novaintermed pentru sponsorizarea atât în produse, cât și în bani.Când au văzut dimensiunea activității noastre și implicarea, au suplimentat cantitatea promisă inițial și le mulțumim pentru încredere.
Din păcate nu deținem poze cu toate firmele implicate în această frumoasă poveste de întrajutorare, însă faptele bune și implicarea lor cu siguranță le vor fi răsplătite.

 

21 camioane trimise – 525 tone de produse
Așa cum am promis, continuăm activitatea și păstrăm ritmul!
Suntem încântați ca au început să sosească ajutoarele din afara țării. Astăzi a ajuns primul camion cu produse din Germania, camion care este momentan transbordat într-un camion care va pleca în Ucraina cu ajutorul harnicilor voluntari de la Școala de Jandarmi Falticeni, care ne oferă în continuare sprijinul.
Mulțumim partenerului Euroluc Trans pentru transportul produselor din Germania în România într-un timp atât de scurt.
23 camioane trimise – 575 tone de produse 
Astăzi au mai plecat două camioane către Cernăuți cu produse aparținând Primăriei Suceava care este înfrățită cu Primăria din Cernăuți. În baza acestui parteneriat s- au achiziționat pentru cetățenii ucrainieni loviți de cruntul război : 150 de saltele, 150 de saci de dormit, 14 corturi militare, 18 rezervoare de apă și 100 truse de prim ajutor.
Fundația noastră s-a ocupat de toată partea logistică pentru cele 2 camioane în care au fost încărcate produsele.

07.03.2022 – A zecea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Gestionam cu succes ambele centre de strângere de donații, atât cel din Suceava, din parcarea Iulius Mall Suceava, cât și cel din București, de la IKEA Pallady.
În funcție de proximitatea cu centrele pe care o au firmele sau persoanele care doresc să ajute, îi redirecționăm către punctele noastre de colectare, fiind astfel mai eficienți din punct de vedere al transportului.
Reprezentanții Asociatia DAR Autentic, prin reprezentant Covtun Mihaela Psihologie Logopedie, din Giurgiu, au ajuns în cursul zilei de ieri la București, unde au descărcat produse necesare cetățenilor ucrainieni donate de giurgiuvenii cu suflet. Și nu, nu sunt singurii, sunt doar un exemplu din cei mulți săriți în ajutorul oameni afectați de război.
Membrii Fundației noastre ajută atât cetățenii refugiați care ajung în țară, cât și pe cei din Ucraina, prin donații în produse trimise prin cele 16 camioane de până acum.
Suntem în permanentă legătura cu administrația locală dar și cu reprezentanții ISU care gestionează aceasta situație pentru a le putea fi de ajutor în caz de nevoie.
Astfel am aflat de problema cu care se confruntă în tabăra de refugiați de la Rădăuți și am hotărât să suplimentăm până la 40, numărul celor 11 aeroterme donate inițial la Siret.
Ca și prima dată, colegii noștri săritori, Any Irina și Lucian Suhani, au răspuns prompt nevoilor întâmpinate de refugiații din corturile amenajate și au fost prezenți la Rădăuți pentru a preda noi aeroterme.
20 camioane trimise – 500 tone de produse 
Am ajuns la 500 de tone de produse trimise spre Cernăuți – Ucraina, un adevărat record pe care ni- l doream dar la care nu îndrăzneam să sperăm când am dat startul acestei campanii.
Acest succes vi-l datorăm vouă, tuturor celor care ați contribuit atât ca voluntari, cât și cu donații de produse, celor care ați fost solidari cu problemele cu care se confruntă populația din Ucraina.
De puțin timp au plecat din Suceava ultimele 2 camioane având destinația Cernăuți – Departamentul de Protecție Socială- HUB – ul principal, încărcate cu produsele care se regăsesc pe listele primite din Ucraina.Partenerii noștri s au mobilizat exemplar și împreună reușim să susținem cetățenii ucrainieni greu loviți de duritatea acestui război.
Pentru toate acestea, pentru ajutorul pe care îl primim, ne înclinăm și mulțumim în numele celor afectați de acest necruțător război.

06.03.2022 – A noua zi a războiului Ruso-Ucrainean 

La Iulius Mall Suceava este în derulare evenimentul dedicat copiilor din Ucraina și România.
Membrii Fundației noastre sunt prezenți ajutând cu partea organizatorică și simțindu-se bine alături de copilașii nevinovati ai acestui conflict care nu trebuie să simtă presiunea acestor zile.
Încercăm sa îi ținem ancorați în lumea copilăriei cu ateliere de creație, dulciuri baloane, cadouri, surprize și multă voie bună.
După evenimentul dedicat copiilor refugiați dar și copiilor din România, deopotrivă, cetățenii ucrainieni împreună cu copiii s-au îndreptat spre Casa de Cultura Suceava.
Aici au adus un semn de mulțumire oamenilor săritori din România care i au întâmpinat cu căldură și brațele deschise.
18 camioane trimise – 450 tone de produse
Am ajuns la 450 de tone de produse trimise spre Cernăuți – Ucraina, iar acest lucru vi-l datorăm vouă, tuturor celor care ați contribuit atât ca voluntari, cât și cu donații de produse.
Au plecat din Suceava încă 2 camioane având destinația Cernăuți – Departamentul de Protecție Socială- HUB – ul principal, încărcate cu produsele care se regăsesc pe listele primite din Ucraina.Partenerii noștri s au mobilizat exemplar și împreună reușim să susținem cetățenii ucrainieni greu loviți de duritatea acestui război.
Pentru toate acestea, pentru ajutorul pe care îl primim, ne înclinăm și mulțumim în numele celor afectați de acest necruțător război.

05.03.2022 – A opta zi a războiului Ruso-Ucrainean 

7 zile – 16 camioane – 400 tone de produse trimise
Am ajuns la 400 de tone de produse trimise spre Cernăuți – Ucraina, în 7 zile de când am început frumoasa acțiune, iar acest record vi-l datorăm vouă, tuturor celor care ați contribuit atât ca voluntari, cât și cu donații de produse.
Aseară au plecat din Suceava încă 2 camioane având destinația Cernăuți – Departamentul de Protecție Socială- HUB – ul principal, încărcate cu produsele care se regăsesc pe listele primite din Ucraina.Partenerii noștri s au mobilizat exemplar și împreună reușim să susținem cetățenii ucrainieni greu loviți de duritatea acestui război.
Pentru toate acestea, pentru ajutorul pe care îl primim, ne înclinăm și mulțumim în numele celor afectați de acest necruțător război.
Produsele trimise din România sunt descărcate la Departamentul de Protecție Socială din Cernăuți, Hub – ul de primire a ajutoarelor și locația de unde se redistribuie în funcție de urgențe și priorități.
Întrucât marfa pleacă paletată spre Ucraina acolo este desfăcută și reorganizată.Colegii noștri au fost săptămâna trecută acolo și au văzut că sunt extrem de organizați.

04.03.2022 – A șaptea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Robert și Marius, colegii noștri, au ajuns din nou în tabăra de refugiați din Milișăuți, acolo unde sunt găzduite 800 de suflete în sala de sport.
După ce data trecută am dus brichete de foc pentru centrală, am fost anunțați ca este nevoie urgentă de apă.
Băieții au dus 3 tone de apă către Centrul de refugiați și păstrăm legătura în continuare pentru a-i ajuta cu urgențele care apar.
350 tone de produse – 14 camioane trimise spre Ucraina
Am ajuns la 350 de tone de produse trimise spre Cernăuți – Ucraina, iar acest record vi-l datorăm vouă, tuturor celor care ați contribuit atât ca voluntari, cât și cu donații de produse.
Aseară au plecat din Suceava 3 camioane având destinația Cernăuți, încărcate cu produsele care se regăsesc pe listele primite din Ucraina.Partenerii noștri s au mobilizat exemplar și împreună reușim să susținem cetățenii ucrainieni greu loviți de duritatea acestui război.
Pentru toate acestea, pentru ajutorul pe care îl primim, ne înclinăm și mulțumim în numele celor afectați de acest necruțător război.
În parteneriat cu Asociatia Anaid, începând de astăzi, avem în București următoarele locații în care puteți dona produse pentru Ucraina:
1.Parcarea IKEA Paladi
2.Sediul Asociației ANAID – Bdul.George Coșbuc nr.36-38
***Pentru transportul produselor către sediul Asociației exista un parteneriat cu UBER pentru costuri zero de transport în limita a 25 de lei, COD AJUTĂMUCRAINA. Pentru utilizare: meniu, wallet- adăuga cod.
De asemenea în autogara OBOR și autogara FILARET, Asociația are amplasate 2 corturi unde primește refugiații, le oferă mâncare și apă, produse de igienă, dar și consiliere privind cazarea și deplasarea către alte destinații.
Colegul nostru Lucian Suhani se întoarce de la Cluj cu un transport de medicamente și produse parafarmaceutice destinate populației din Cernăuți și aflate pe listele prioritare.
Acesta a primit de la Gamemine prin directorul Daniel Starr produse în valoare de peste 10.000 de euro, donație pe Fundația noastră.
Lucian îți mulțumim pentru efortul zilnic și pentru că răspunzi mereu prompt la solicitările celor aflați în nevoie.
Un exemplu de AȘA DA!

03.03.2022 – A șaptea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Colegul nostru Robert a ajuns ieri la tabăra de refugiați din Milișăuți unde sunt găzduiți 800 de indieni.
Rober le-a dus 4,5 tone de brichete pentru Centrala care încălzește sala de sport din localitate !
Mulțumim Nico Paul SRL Pt brichetele donate!
Rămânem aproape de problemele generate de conflictul din Ucraina!!!
250 tone produse – 10 camioane trimise
Tocmai a plecat cel de al 10 lea camion cu produse de maximă necesitate în direcția Cernăuți, Ucraina.
Nu ne oprim aici, continuăm în același ritm alert.Refugiații și cetățenii din Ucraina au nevoie de suport nostru în această perioadă dificilă pe care o traversează.
Mulțumim pe această cale tuturor voluntarilor care ne sunt alături, preiau, paleteaza și încarca produsele primite, dar și donatorilor persoane fizice și juridice care fac posibilă această frumoasă poveste de omenie și suport.
275 tone de produse – 11 camioane trimise spre Ucraina
Profi România este alături de Fundația noastră în campania prin care ajutăm cetățenii Ucrainei grav loviți de situația ultimelor zile.
Aceștia au direcționat către Centrul de strângere de donații din parcarea Iulius Mall Suceava un tir cu produse alimentare și nealimentare în valoare aproximativă de 300.000 de lei, toate produse de primă necesitate aflate pe listele pe care le primim constant de la cei aflați în nevoie. Bunurile primite au fost deja redirecționate către Cernăuți în cel de al 11 lea camion trimis de Fundația noastră.
Pe lângă aceste produse Profi România a donat la început săptămânii 5 generatoare de mare capacitate în valoare de aproximativ 16.000 de euro, atât de necesare celor de peste graniță.

02.03.2022 – A șasea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Jandarmeria este cu noi
Mulțumim din suflet Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și în special Comandantulului acesteia generalul Postelnicu Ionel, care ne sprijină permanent atât în campaniile de donare de sânge, cât și la diverse activități pe care le întreprindem.
Zilele acestea când nevoia de voluntari este la cote maxime, am primit suportul a 8 elevi de la Școala de Jandarmi Falticeni, voluntari pe care ne putem baza și în zilele următoare.
Aceștia sunt prezenți la Centrul de strângere de donații din parcarea Iulius Mall Suceava și ajută la paletarea produselor donate și încărcarea acestora în camioane .
Generatoarele de mare putere donate de Profi Romania, unele dintre cele mai grele repere de procurat de pe listele primite din Ucraina, au ajuns la destinație și au fost descărcate.
200 tone produse strânse – 8 camioane trimise
Astăzi a plecat spre Ucraina și cel de al 8 lea camion cu produse destinat Departamentului Protecție Socială din Cernăuți de unde se face distribuirea produselor în funcție de urgențe și necesități.
Voluntarii noștri sunt pe baricade la Centrul de strângere a donațiilor din parcarea Iulius Mall Suceava. În pofida vremii și a oboselii primesc ajutoarele venite din toată țara și le paleteaza în vederea încărcării.
Astăzi am fost foarte eficienți, a plecat spre Ucraina și cel de al 9 lea camion cu produse alimentare, a doua mașină pe ziua de astăzi, destinat Departamentului Protecție Socială din Cernăuți de unde se face distribuirea produselor în funcție de urgențe și necesități.
Voluntarii noștri sunt pe baricade la Centrul de strângere a donațiilor din parcarea Iulius Mall Suceava. În pofida vremii și a oboselii primesc ajutoarele venite din toată țara și le paleteaza în vederea încărcării.
CONTINUĂM……în același ritm alert !!!

01.03.2022 – A șasea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

175 tone produse – 7 camioane trimise
Astăzi a plecat spre Ucraina și cel de al șaptelea camion cu produse destinat Departamentului Protecție Socială din Cernăuți de unde se face distribuirea produselor în funcție de urgențe și necesități.
Camionul conținea atât produse donate la Centrul de strângere a donațiilor, cât și produse aduse de Crucea roșie România.
De această dată camionul a fost însoțit în Ucraina la Cernăuți de membrii Fundației noastre: Florin Solcan, Dani Ripan, Ovidiu Sfetcu, Andrei Ghiță, NH Nadia,
Iftode Călin Claudia și Andrei Iacov.Aceștia s – au întâlnit cu dna Olga – Directorul Departamentului Protecție Socială din Cernăuți, Irina Isopenco
Vice Guvernatorul Regiunii Cernăuți, Bogdan Covaliuc Primul Vice Guvernator al Regiunii Cernăuți și au discutat privind urgențele cu care se confruntă și cum le putem fi în continuare de ajutor.

28.02.2022 – A cincea zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Suntem aproape de situația critica prin care trec refugiații din Ucraina.Ajutăm atât persoanele sosite în țară prin punctul de trecere al frontierei Siret, cât și refugiații din Cernăuți cărora le-am trimis deja 3 tiruri cu alimente și produse de primă necesitate, și este în curs de încărcare cel de al patrulea.
Fiind în permanentă legătura cu reprezentanții ISU care gestionează tabăra organizata la Siret, cunoaștem problemele și lipsurile cu care se confruntă, în consecință, colegii noștri, Any Irina, Ramona Maria Pricop și Lucian Suhani au răspuns prompt nevoilor întâmpinate de refugiații din corturile amenajate pe stadionul din Siret.
Tunurile de aer nu fac față frigului de afară pentru a încălzi corturile, iar bebelușii refugiaților au nevoie de produse specifice vârstei.
Colegii noștri au dus la Siret din partea Fundației 11 aeroterme, urmând să suplimentam numărul dacă va fi nevoie și mâncare pentru bebeluși în borcanele, lapte praf, biberoane, olițe si capacele wc, hăinuțe pentru bebeluși, scutece și alimente.
Primele 96 de tone / 4 camioane de alimente și produse de maximă necesitate au plecat deja spre Cernăuți în Ucraina
Colegii noștri și voluntarii lucrează cu spor la încărcarea celui de al cincilea camion.
În curând depășim o sută de tone de produse trimise către refugiații din Cernăuți ❗
Colega noastră NH Nadia ne-a trimis imagini de la fața locului – Centrul de strângere de donații din parcarea Iulius Mall Suceava.
Multumim de asemenea:
Alina Iosif – RTV
Paul Ciurari – Antena 3
Angela Bertea – Antena 1
Oana Slemco – Adevarul
Mihai Chira – newsbucovina.ro
Danut Zuzeaz – Ziar de Suceava
Dani Rîpan, administrator al Hotel Aldi din Gura Humorului, membru al Fundației noastre mereu aproape de acțiunile desfășurate, a fost din prima zi a războiului în mijlocul evenimentelor.
A fost prezent atât în vama Siret cu alimente, apă, medicamente, haine, a oferit cazare în hotelul său refugiaților veniți și i- a ghidat pe drumul ales, dar și la Centrul de strângere a donațiilor din parcarea Iulius Mall Suceava muncind efectiv sau aducând parteneri care să ajute cu bunuri.
Acum vine din nou în întâmpinarea refugiaților: amenajează la hotel Aldi Gura Humorului o sală de primire cu produse de primă necesitate și locuri de cazare, o cameră specială cu jucării dedicată copiilor, pentru a atenua presiunea acestor momente, precum și un punct de colectare de donații care vor ajunge către persoanele impactate de această situație
În jurul orelor 22 a plecat spre Ucraina cel de al 5 lea camion cu produse de primă necesitate solicitate de la Departamentul de Protecție Socială din Cernăuți.
Avem până acum trimise 125 de tone de produse și nu ne oprim aici !!! Următorul camion este deja în curs de încărcare !!!
Camionul trimis aseară pe lângă alimente, medicamente, saltele lenjerii, haine groase și echipamente de supraviețuire solicitate conținea 5 generatoare de mare capacitate donate de Profi Romania, cărora le mulțumim pe această cale pentru implicare și sprijin.Mulțumim de asemenea Primăria Municipiului Suceava și Primaria Municipiului Timisoara pentru suportul acordat transferului generatoarelor.

După ora 23 a plecat spre Ucraina și cel de al șaselea camion cu produse destinat Departamentului Protecție Socială din Cernăuți de unde se face distribuirea produselor în funcție de urgențe și necesități.

27.02.2022 – A patra zi a războiului Ruso-Ucrainean 

În vama Siret s-au întâlnit din partea Fundației noastre Andrei Iacov și Ovidiu Sfetcu, cu reprezentanții veniți cu camionul din Ucraina : doamna Olga – Directorul Departamentului Protecție Socială din Cernăuți, Artur Muntean Vice guvernator în Cernauti și un preot.
Cele două tiruri au fost trase spate în spate și s – a făcut transbordarea produselor.
Mulțumim din suflet dragi români în numele tuturor refugiaților din Ucraina!
Am primit filmarea cu produsele descărcate în Cernăuți într-o sală de sport de la persoana noastră de legătură, dna Olga – Directorul Departamentului Protecție Socială din Cernăuți.
Va mulțumim în numele refugiaților ucrainieni pentru omenia și empatia de care dați dovadă în aceste momente.
Membrii Fundației noastre și voluntarii lucrează din zi și până târziu în noapte preluând coletele, produsele și materialele primite de la oamenii de bine solidari cu refugiații ucrainieni.
În curând este plin cel de al doilea tir care va fi trimis către Punctul de trecere al frontierei Siret.

Al treilea camion se încarcă și va trece vama în noaptea aceasta spre Cernăuți.

Andrei Iacov și Ovidiu Sfetcu vor însoți camionul până în vama Siret, unde la fel ca și la primele doua containere se va face transpordarea către camionul sosit din Cernăuți. (primul a trecut vama o noapte înainte în jurul orei 2 al doilea pe 27 în jurul orei 16).

26.02.2022 – A treia zi a războiului Ruso-Ucrainean 

În parcarea Iulius Mall Suceava a fost amplasat containerul care va ajunge la Cernăuți pentru a-i ajuta pe semenii noștri răpuși de gravitatea momentului – războiul.
Camionul a fost plin cu pâine, conserve, apă, medicamente, produse de igienă, haine groase, saltele, pături, perne, orice poate fi de ajutor în aceste momente de cumpănă și grea încercare, va fi bine primit în rândul cetățenilor din Ucraina cuprinși de disperare și groază.
Am primit solicitare de ajutor din partea dnei Olga- Directorul Departamentului Protecție Socială din Cernăuți, precum și o centralizare a produselor de care au nevoie și a numărului de persoane aflate în dificultate în acest moment. Situația este dramatică, însă stă în puterea noastră să ne arătăm încă o dată omenia și să le fim alături.
Așteptăm transporturi cu ajutoare și de peste graniță ! Românii știu să fie solidari în momentele de criză! Mulțumim dragi compatrioți pentru implicarea voastră în acțiunile noastre!

 

Fundația noastră a rezolvat una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntau refugiații din Ucraina: lipsa unor toalete la intrarea în țară pe care să le poată folosi.
Pe lângă alimente, transport, cazare, partea de igienă este extrem de importantă, mai ales dacă ținem cont de numărul persoanelor.
Andrei Iacov reprezentantul Sânge pentru România a fost prezent aseară în Siret, unde a descărcat cele 10 toalete ecologice într-un depozit al Primăriei Siret, urmând ca astăzi să fie amplasate de reprezentanții acesteia în punctul de trecere al frontierei Siret.
Chiria pentru o lună și transportul celor 10 toalete ecologice a costat 6.000 lei și a fost achitat de către Fundația Umanitară Nord 2001 – Sânge pentru România!

25.02.2022 – A doua zi a războiului Ruso-Ucrainean 

Membrul Fundației noastre, Dani Ripan este prezent de dimineață în vama de la Siret cu sandwich- uri și apa pentru familiile care trec granița în lupta pentru supraviețuire. Vom fi prezenți și în zilele următoare cu echipe formate din voluntarii noștri de suflet.
Am început să centralizam apartamente și locuri de cazare oferite cu generozitate de semenii noștri, pe care le vom pune la dispoziția familiilor cu copii, în ordinea priorităților.
Ne- am oferit suportul autorităților locale din Siret și încercăm să ajutăm în măsura posibilităților pe care le avem.În cel mai scurt timp vom transporta către Vama Siret 10 WC – uri ecologice, prioritatea numărul unu în aceste momente.
Pentru toate acțiunile prezente și viitoare avem nevoie de suportul vostru.Suntem implicați, contribuim din surse proprii, însă nu este suficient. Orice donație venită în sprijinul refugiaților ne este de mare ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu